7 Eylül 2013 Cumartesi

Şampiyon İlk Defa Türkiye'de



Dünya Şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu ilk Defa Türkiye’de Yarışacak

Dünyanın en önemli iki motosiklet yarış organizasyonundan biri olarak kabul edilen, FIM World “Superbike” Championship, 13-14-15 Eylül 2013 tarihleri arasında, Intercity İstanbul Park’ta düzenlenecek.
“Superbike”ın ilk defa Türkiye düzenlenmesi ve yarışacak pilotlar arasında 3 defa dünya şampiyonu olmuş Milli gururumuz Kenan Sofuoğlu’nun da olması, Superbike’ın önemini arttırırken, Intercity İstanbul Park tribünlerini yaklaşık 40.000 kişilik bir izleyici kitlesinin doldurması bekleniyor.
Bu yıl 26. yılını kutlayan FIM World Superbike Championship, toplam 70 takım ve 120 pilotun katılımıyla gerçekleşiyor. 2012 yılında Superbike yarışlarını, tribünlerde 800.000 ve ekranları başında 467.000.000 milyon kişi izledi. 13-14-15 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da, Intercity İstanbul Park’ta gerçekleşecek olan “Superbike” yarışı, 15 yarışlık Superbike Şampiyonasının 11.ayağı olacak. Ülkemizde ilk defa gerçekleştirilecek olan “Superbike” yarışlarında, sınırlı modifikasyona sahip, herkes tarafından ulaşılabilir motosikletlerin mücadele etmesi yarışlara olan ilgiyi önemli ölçüde arttırmakta.


2007-2010-2012 World Supersport dünya şampiyonu Türk pilot Kenan Sofuoğlu, 13-14-15 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul’da, Intercity İstanbul Park’ta gerçekleşecek olan FIM World “Superbike” Championship’in Supersport kategorisinde, 36 pilota karşı ilk defa doğduğu topraklarda, Türkiye’de, mücadele edecek. Sezona şanssızlıklarla başlayan fakat sezon boyunca gösterdiği istikrarlı sürüşü ve mücadeleci pilotajıyla son katıldığı Imola ve Siverstone yarışlarını galibiyetle bitireren Kenan Sofuoğlu, şampiyonada lider Sam Lowes’un 29 puan gerisinde ikinci sırada. Dördüncü dünya şampiyonluğunu hedefleyen ve Intercity İstanbul Park’da ilk defa kendi seyircisi önünde yarışacak olan Kenan Sofuoğlu hayranlarını seyir keyfi yüksek, müthiş bir mücadele bekliyor.


6 Eylül 2013 Cuma

SENİ UNUTMADIK ÇÖL KAPLANI




Belkide arzu ettiğimiz motosikletçi imajını, en iyi şekilde yansıtan tam bir İstanbul beyefendisiydi Kemal MERKİT ...

Camianın Kemal abisi ... İyiliksever, sportmen, macera ruhunu hiç yitirmemiş tam bir motosiklet aşığı. Onu sonsuzluğa uğurladığımız o acı günün üzerinden tam 1 yıl geçti.

Türkiye'de yetişen en önemli enduro ve motokros yarışçılarından biridir. DAKAR'a katılan ilk türk sporcu.

*****
Daha önce çeşitli yerlerde sohbet etme ve onu yakından tanıma fırsatı bulduğum Kemal abiye Balıkesir'de motosiklet tutkunlarını bir araya getireceğimiz bir festival hazırlığında olduğumuzdan bahsetmiştim. Çok sevindi ve ihtiyacım olursa destek verebileceğini söylemişti. Bunu dillendirmesi bile onur vericiydi benim için çünkü onun adı Kemal Merkit. Hani benim Dakar'da hayranlıkla izlediğim Kemal Merkit ...

2010 yılında Kazdağlarında organize ettiğimiz Balıkesir Motosiklet Festivali için yoğun hazırlık dönemindeydik. Tüm arkadaşlar koşturuyor festivali daha iyi nasıl yapabiliriz diye görüşmeler yapıyoruz. Telefonum çaldı...
- Özgür merhaba ben Kemal, nasılsın ?
- Teşekkür ederim abi sen nasılsın ?
Teşekkür ettim ama, sesinden tanıyamadım önce. O an aklımdan Kemal adında tanıdığım 3-5 kişinin yüzü geçti. Acaba hangisiydi. ?

4 Eylül 2013 Çarşamba

Sadece Sürmüyoruz !


...Lütfen duyarlı olalım... 

10Riders Balıkesir Motosiklet Kulübü Sadece Sürmüyoruz sloganı ile yaptığı birçok başarılı çalışmanın ardından başlattığı Hatıra Ormanı Kampanyası ile yine mükemmel bir işe imza attı. 

Bu dünyada ekili bir fidanımız olsun, çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakalım.

Kulüpden yapılan açıklama ;
Son zamanlarda ülkemizde iyice artan orman yangınları hepimizin içini kanatıyor. Birşeyler yapalım istedik ve "Hatıra Ormanı" projemizi hayata geçirdik. Bağışlayacağınız her Fidan bedeli sadece 3 TL'dir ve birden fazla fidan ile katılım yapabilirsiniz.

Fidan bağışları 30 Eylüle kadar alınacaktır. 30 Eylül'den sonra belirlenecek ve duyurulacak "fidan ekim gününde" katılabilen arkadaşlar ve Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü personeli ile yapılacak etkinlik ile fidanlarımızı ekeceğiz. Fidan bağışcılarına ayrıca teşekkür sertifikalarımız verilecektir.

Unutmayın : 1 fidan bile çok değerlidir.


Bağışlayacağınız fidan sayısını facebook da açılan etkinlik altındaki fidan bağışçılarımız başlığı altına yazabilir, onriders@gmail.com adresine email ile bildirebilir yada 0507 761 29 99 nolu telefondan iletişime geçebilirsiniz.

Etkinlik Sayfası : www.facebook.com/events/119242068250788

8.Yalova Motofest Tamamlandı

Motosiklet festivalleri her yıl binlerce motosiklet tutkununun takip ettiği, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki dostları ile birarada olma fırsatı yakalayabildikleri etkinlikler halini aldı.

Büyük ve gücünü birlik olabilmekten alan bir camiadır motosiklet camiası ...

Türkiye Motosiklet Platformu (TMP) Yönetim kurulu üyesi Yalova Motosiklet Kulübünün organize ettiği bu yıl 29 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında Yalova Tigem Tesislerinde 8.si düzenlenen Yalova Motosiklet Festivali başarı ile tamamlandı.
Festival organizasyonu yapmak hiç karşıdan görüldüğü gibi değildir. Ciddi bir zaman ve emek ister. Başta Yalova Motosiklet Kulübü başkanı Göksel Er olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ayrıca bir teşekkürü daha hak ediyorlar. Bu yıl Yalova Motofest herkesin sevgilisi, yılların motorcusu tekdiş Celal Çakmakçı'ya itaf edildi. Takdire şayan bir hareket.
Yalova Tigem TesisleriTigem tesisleri bir motosiklet festivali için tesis olarak harika bir yer ... Denize sıfır, güzel bir plaj, çadır kurmak istemeyenler için kiralanabilir minik evler, tesis içerisindeki go-kart, aqupark, cafeler ...

Daha ne olsun. Bu anlamda Yalova Motosiklet Kulübünü seçimlerinden dolayı tebrik etmek gerek.

Ayrıca bu yıl Yalova Festivali tarihlerinin Büyük Zafer 30 Ağustos'un yıldönümüne gelmesi ve duyurularında büyük "30 Ağustos Motosiklet Korteji"nin yapılacak olması çok değerliydi.

Festival Notları ...
Motosiklet festivalleri için motosiklet tutkunları büyük bir heyecan ile hazırlanır. Bazen yalnız bazen partnerleri ile uzun yollar kateder. Aynı sevdayı paylaştığı, aynı dili konuştuğu dostları ile birkaç güzel gün geçirmenin heyecanıdır aslında.

Bizde aynı bu heyecanla değerli dostum ve eşi ile birlikte Yalova için 1 gün önceden akşam vakti Balıkesir'den yola çıktık. Çünkü 30 Ağustos kortejinde orada olmak istiyorduk.

Balıkesir-Yalova arası yaklaşık 240 km. Uzun bir yol değil ama derdimiz sakin gitmek ve keyifli sürmek. Yolumuz Bursa'dan geçecek. Ailem Bursa'da yaşıyor. Hem bir merhaba diyelim hemde yemek molamızı annemin güzel yemeklerinden faydalanarak yapalım istedik. Son çay molamızda "aç" olduğumuz haberi anneme verildi işlem tamam.

Bursa'da planladığımız gibi yemek molamızı verdikten, ailem ile kısa bir sohbetden sonra yola devam. Bursa'dan sonra Orhangazi de bir çay molası ve Yalova'ya varış. Saat 23:30 oldu. Sorun değil çadırı kurmak 5 dk nasılsa.

Tigem Tesislerine geldiğimizde diğer festivallerdeki gibi en azından kapıda bir kayıt işlemi yoktu. Dolayısı ile direkt çadır alanına yönlendirildik. Önce motorlarımızı parkedelim yer bakalım istedik. Önümüze gelen ilk uygun yerde motorlarımızı durduruk ve indik. Hemen kim olduğunu bilmediğim bir arkadaş buraya bırakamazsınız buranın yeri ayrıldı dedi. Bende cevap olarak "Size de Merhaba" dedim. Motorlarımızı geçici bıraktığımızı yer bakıp hemen alacağımızı söyleyip alan içerisinde dolaşmaya başladık. İstanbuldan dostlar ile karşılaştık sağolsunlar hemen çadır alanı için yardımcı oldular ve kiraladıkları minik evin yanına çadırlarımızı kurduk. Bize kiraladıkları evin wc ve duş imkanından yararlanabileceğimizi ilettiler sağolsunlar. Ama bunun bu kadar değerli bişi olabileceğini sonradan anladık....