8 Mart 2013 Cuma

2013 Motosiklet Festivalleri

2013 Motosiklet Tutkunları için Yoğun Geçecek !

31 Mart 2013 - 1.Güzelyurt Motosiklet - Bisiklet Şenliği
30-31 Mayıs-1-2-3-Haziran-2013 - Biga Motosiklet Festivali
31 Mayıs, 1-2-3 Haziran 2013 - Özel Adamlar Motofest (Didim/Aydın)
6-7-8-9 Haziran 2013 - 4.Eğridir Motosiklet Şenlikleri (Eğridir/Isparta)
6-7-8-9 Haziran 2013 - 7.Kuşadası Motofest (Kuşadası/Aydın)
7-8-9-10 Haziran 2013 - 2.Bodrum-Kos Motosiklet Festivali (Bodrum)
22-23 Haziran 2013 - 1.Niksar Motosiklet Festivali (Niksar/Tokat)
28-29-30 Haziran 2013 - 4.Uluslararası Balıkesir Motofest (Sındırgı/Balıkesir)
28-29-30 Haziran 2013 - K.Ereğli Sevgi,Barış,Dostluk ve Motofest (K.Ereğli/Zonguldak)
28-29-30 Haziran 2013 - 4.Manavgat Motosiklet Festivali (Manavgat/Antalya)
5-6-7 Temmuz 2013 - Düzce Motosiklet Festivali
4-5-6-7 Temmuz 2013 - 12.Emok Festivali
22-23-24-25 Ağustos 2013 - 2.Köyceğiz Motosiklet Festivali (Muğla)
29-30 Ağustos - 1 Eylül 2013 - 8.Uluslararası Yalova Motofest (Yalova)
13-14-15 Eylül 2013 - İzmir Motosiklet Festivali
26-27-28-29-30 Eylül - CCC Fest İzmir Foça

--------------------- Liste sürekli güncel tutulacaktır. ! ---------------------

Motosiklet sürücüsü aynı sevdayı paylaştığı dostları ile birlikte olmayı sever, doğayı sever, eğlenmeyi bilir. Mayıs aylarından başlayarak, Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen motosiklet festivalleri ile ortak paydada 3-4 gün birlikte olmanın keyfini sürer.

Motosiklet tutkunları hem başka şehirlere sürmenin heyecanını yaşar, hemde aynı ortak paydada birleştiği arkadaşları ile görüşebilecek, zaman geçirebilecek olmanın sevincini duyar.

Festival düzenleyen kulüpler şehirlerine gelecek misafirlerine mahçup olmamak, misafirlerini en iyi şekilde ağırlayabilmek için ciddi bir yükün ve sorumluluğun altına imza atarlar.  Sponsorlar, yer, mekan, duyurular, izinler, sanatçılar, sahne, ışık, eğlence derken büyük fedakarlılar döner dolaşır ortalarda ... Gözardı edilmeyecek büyük emekler harcanır ... Organizasyonu hazırlayan grubun fertleri bırakın menfaat beklemeyi, ceplerinden paralar harcarlar çoğu kez.

Ne için ?
Sadece aynı sevdayı paylaştığı dostlar ile birarada olabilmek, birlikte güzel birkaç gün geçirebilmek için. Şimdiden Hakkınızı helal edin !!!

Ancak;
Madalyonun diğer yüzünde de bu işe birçok açıdan biraz disiplin gerektiği de ortada !!! .

6 Mart 2013 Çarşamba

2013 Motosiklet Fuarı Yine Aynı Terane


FUAR HEP AYNI TERANE

2013 Motosiklet Fuarı
Böyle olursa artık gitmem.
Ben de dahil, bir çok motosiklet tutkunundan çok duydum bunu .
Yıllardır aynı terane ... Tarih yanlış ... Anlayış Farklı ... Ziyaretçi profili de bu duruma ayak uydurmuş. Baştan aşağı yanlışlar silsilesi bence ..

Eski sürücülerden ve motosiklet tutkunlarından duyardım "CNR'da yapılmadan önce çok daha iyiydi" diye. En az 5 yıldır da bizzat gidiyor ve birçok arkadaşımın gitmesine de vesile oluyorum. Ancak her sene "bir daha gitmeyeceğim" diyorum kendi kendime ve yakın çevreme. Bunun artık sonu 2013 fuarı oldu.

Mart ayı başı, bir motosiklet fuarı için ne kadar uygun !
Firmalar yeni modellerini daha yıl girmeden bangır bangır duyuruyor ve medyanın bir çok farklı sisteminden yakından takip ediyoruz. Bunun dışında şehrimizdeki markaların bayilerinde yada alım yapanlardan da inceleme fırsatımız oluyor modelleri. Bu durumdan taaa 3 ay sonra, fuara gidip zaten gördüğümüz şeyleri tekrar görüyoruz aslında. Aynı renk, aynı model hatta standta bile geçtiğimiz fuarda da aynı yerde sergilenen motosikletler.

Bu yıl Japon, İtalyan, Alman ekol markalarından daha iyi standlar vardı bence. Onların ciddiye bile almadıkları çin markalar daha yeni modelleri ile fuardaydı.

Motosiklet deyince akla ilk gelen markalardan Kawasaki, Harley bu yılda fuarda yoktu. Çözmüşler durumu çünki....


Peki motosikletçi ve motoru için aksesur var mıydı ?
İnsan fuarda farklı şeyleri uygun fiyatlar ile almak istiyor. Var mıydı ben göremedim. Çakma olduğu her halinden belli tshirtler 25-50 TL arası askılarda. İnternet sitelerinde aynı model eldiveni 40 TL ye, fuarda 50 TL'ye satan firmalar. 1 yıl önce 250 TL ye satılan mont hiçbir değişiklik olmadan bu yıl fuarda 400 TL ye satılıyor. Daha doğrusu satılmaya çalışılıyor. Bunların neredeyse hepsi akşam 5 den sonra birden %60-70 indirime giriyor. Çünkü beklenen alıcı bulunamıyor bari geri götürmeyelim deyip kapanın elinde kalıyor.

İşte bu gibi durumlar motosikletlerin üzerinde resim çektirmeye, stand hostesleri ile görüntü almaya çalışan boş bir kalabalığı fuara çekiyor. Elbette sözüm meclisden dışarı. Ama durum böyle malesef. Bu vaziyetin fuara katılan firmalara hiç birşey kazandırmadığından da eminim aslında. Ciddi bütçeler ayırıp stand açan firmalar, boş kalabalığa reklam yapıyor aslında. Reklam da değil resim çektirmeleri için durum yaratıyorlar o kadar. Reklamın iyisi kötüsü olmaz evet ama boşa giden bir bütçe.

Çok merak ediyorum. !
Üzerine oturmasınlar diye "SATILMIŞTIR" yazılarının dışında gerçekten fuardan motosiklet alan kaç kişi var acaba. Modellerde fuar özel indirimleri hiç görmedim desem yeridir.

Merhaba


Motosiklet tutkunları, motosiklet sürücüleri, motosiklet kullananlara özenenler, motosikletim olmadan olmaz diyenler, nasıl bir tutkudur merak edenler ... HOŞGELDİNİZ. Sayfada nacizane kendi bakışımdan durumlar, olaylar, gelişmeler hakkında paylaşımlar da bulunacağım. Umarım beğenirsiniz.