4 Eylül 2013 Çarşamba

8.Yalova Motofest Tamamlandı

Motosiklet festivalleri her yıl binlerce motosiklet tutkununun takip ettiği, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki dostları ile birarada olma fırsatı yakalayabildikleri etkinlikler halini aldı.

Büyük ve gücünü birlik olabilmekten alan bir camiadır motosiklet camiası ...

Türkiye Motosiklet Platformu (TMP) Yönetim kurulu üyesi Yalova Motosiklet Kulübünün organize ettiği bu yıl 29 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında Yalova Tigem Tesislerinde 8.si düzenlenen Yalova Motosiklet Festivali başarı ile tamamlandı.
Festival organizasyonu yapmak hiç karşıdan görüldüğü gibi değildir. Ciddi bir zaman ve emek ister. Başta Yalova Motosiklet Kulübü başkanı Göksel Er olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ayrıca bir teşekkürü daha hak ediyorlar. Bu yıl Yalova Motofest herkesin sevgilisi, yılların motorcusu tekdiş Celal Çakmakçı'ya itaf edildi. Takdire şayan bir hareket.
Yalova Tigem TesisleriTigem tesisleri bir motosiklet festivali için tesis olarak harika bir yer ... Denize sıfır, güzel bir plaj, çadır kurmak istemeyenler için kiralanabilir minik evler, tesis içerisindeki go-kart, aqupark, cafeler ...

Daha ne olsun. Bu anlamda Yalova Motosiklet Kulübünü seçimlerinden dolayı tebrik etmek gerek.

Ayrıca bu yıl Yalova Festivali tarihlerinin Büyük Zafer 30 Ağustos'un yıldönümüne gelmesi ve duyurularında büyük "30 Ağustos Motosiklet Korteji"nin yapılacak olması çok değerliydi.

Festival Notları ...
Motosiklet festivalleri için motosiklet tutkunları büyük bir heyecan ile hazırlanır. Bazen yalnız bazen partnerleri ile uzun yollar kateder. Aynı sevdayı paylaştığı, aynı dili konuştuğu dostları ile birkaç güzel gün geçirmenin heyecanıdır aslında.

Bizde aynı bu heyecanla değerli dostum ve eşi ile birlikte Yalova için 1 gün önceden akşam vakti Balıkesir'den yola çıktık. Çünkü 30 Ağustos kortejinde orada olmak istiyorduk.

Balıkesir-Yalova arası yaklaşık 240 km. Uzun bir yol değil ama derdimiz sakin gitmek ve keyifli sürmek. Yolumuz Bursa'dan geçecek. Ailem Bursa'da yaşıyor. Hem bir merhaba diyelim hemde yemek molamızı annemin güzel yemeklerinden faydalanarak yapalım istedik. Son çay molamızda "aç" olduğumuz haberi anneme verildi işlem tamam.

Bursa'da planladığımız gibi yemek molamızı verdikten, ailem ile kısa bir sohbetden sonra yola devam. Bursa'dan sonra Orhangazi de bir çay molası ve Yalova'ya varış. Saat 23:30 oldu. Sorun değil çadırı kurmak 5 dk nasılsa.

Tigem Tesislerine geldiğimizde diğer festivallerdeki gibi en azından kapıda bir kayıt işlemi yoktu. Dolayısı ile direkt çadır alanına yönlendirildik. Önce motorlarımızı parkedelim yer bakalım istedik. Önümüze gelen ilk uygun yerde motorlarımızı durduruk ve indik. Hemen kim olduğunu bilmediğim bir arkadaş buraya bırakamazsınız buranın yeri ayrıldı dedi. Bende cevap olarak "Size de Merhaba" dedim. Motorlarımızı geçici bıraktığımızı yer bakıp hemen alacağımızı söyleyip alan içerisinde dolaşmaya başladık. İstanbuldan dostlar ile karşılaştık sağolsunlar hemen çadır alanı için yardımcı oldular ve kiraladıkları minik evin yanına çadırlarımızı kurduk. Bize kiraladıkları evin wc ve duş imkanından yararlanabileceğimizi ilettiler sağolsunlar. Ama bunun bu kadar değerli bişi olabileceğini sonradan anladık....



Çadırımızı kurup motorlarımızdaki yükü boşalttıktan sonra gece koyu bir sohbet ve sabah oldu ....

Güzel bir sabaha uyandık.. Hava hafif kapalı olsa da mekan güzel. Şöyle bir alanı keşfettikten sonra farklı şehirlerde ama aynı gönül birlikteliğinde olduğumuz dostlar ile hoşsohbet dakikalar başladı.

İlk gün içerisinde tesis imkanlarının dışında festival etkinliği yoktu. Planda akşam içimizden biri dj. Sıtkı Erkek ile parti ve konser olacağı bilgisi var.

Alanda alkol için iki stand bulunuyor. 50cc kutu bira 6 TL, Kağıt bardakta fıçı bira 4 TL... Uçuk rakamlar değil e normal ...

Aynı standlarda köfte ve sucuk ekmek 5 TL. Ama tesis girişindeki yerleşik köftecide 3 TL

Havanın kapalı ve rüzgarlı olması nedeni ile denizinde pek keyfi yok biz girmedik ama oraların da keyfini çıkartan arkadaş çok... Aquapark eğlenceli ...

Alan içerisinde su içilebilecek çeşmeye rastlamadık. Dolayısı ile suyu standlardan yada tesis içerisindeki çay bahçelerinden ücretli alabiliyorsunuz. Keşke alan içerisindeki birkaç noktaya geçici basit çeşmeler olsaymış iyi olurdu ...

Tuvalet festival alanı içerisinde bir noktada gözümüze çarptı. Bir bölümü erkekler için, diğer bölüm bayanlar. Erkek bölümünde 2 ad. wc var ama kapı kapanmıyor ve içerisinde bir su kabı yok. Taşınabilir birkaç wc nin festival için orada bulunması iyi olurdu. Bayanlar özellikle çok zorlandı ve sırf bu yüzden alanı terk eden gruplar oldu. Allahtan bizim İstanbullu dostlarımız kiraladıkları evin wc sini kullanmaya müsade ettiler.

Türkiye Motosiklet Platformu Üye Başkanları ile birlikteyiz ...
Süper adamlar ...

Neyse güne devam Türkiye Motosiklet Platformu yönetim kurulu üyesi kulüp başkanları ile sohbet ve fikir alışverişi yapmanın keyfini yaşadım. Benden tecrübeli abilerimin yaşananlara bakışı, yapılabilecek projelerdeki heyecanları, beni hep "daha ne yapabiliriz" düşüncesinde ileriye götürüyor ...

Vee akşam oldu ... Dj. Sıtkı Erkek sahnede ... Güzel şarkılar ile tüm katılımcıların güzel saatler geçirmesine vesile olan içimizden biri Sıtkı beye teşekkür ederim. Ancak Sıtkı beyin ilk performansından sonra sahneye çıkan arkadaşlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim malesef. Beğenenler olmuştur ancak performansları ve söyledikleri şarkılar çok bize hitab etmedi. Ben motosikletçi rock dinler felsefesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Evet rock dinler ama iyi rock... En azından dinlenebilir olsun. Bu benim fikrim. Neyse ki Sıtkı abi yine sahneyi aldı ve geceyi eğlenerek bitirdik. Süper ..

Güzel bir gecenin ardından 30 Ağustos'a uyandık.

Birlikte gittiğimiz dostlar ile sabah kahvaltımızı dışarıda yapmak hemde biraz Yalova'yı gezmek istedik. Kahvaltıda tercihimiz serpme ... Kim çıkardı ise bunu :)) Yalova gördüğüm kadarı ile biraz pahalı bir memleket yani en azından Balıkesir'e göre .. Yalova yürüyüş yolu üzerinde birkaç mekanda fiyatları sorduk. Tabak kahvaltı (yani reçel-bal vs. paketlerde) 10 TL, serpme kahvaltı 40 TL gibi fiyatlar ile karşılaştık. Şehir içerisinde gezerken ağrı kesici almak için girdiğimiz eczane bize Özdilek'e gitmemizi açık büfe kahvaltının 15 TL olduğu tüyosunu verince hemen motorlara atlayıp Özdilek'i bulduk. Kahvaltı açık büfe kişi başı 19 TL. Önce bir kurnazlık düşünerek 2 kahvaltı alıp 4 kişi hallederiz diye düşündük ama Özdilek bizden daha kurnaz tabi ki... Görevliler adisyonu masada açıyor. Yani kaç kişiyseniz onu ödeyeceksiniz :)) Eeee bizde ne var ne yok aldık masaya tabiki ...

Ve olmaz deneni yaptık hepsini yedik ama halimiz resimde görüldüğü gibi :))

Kalanlarıda paket yapıp festival alanına atıştımak için götürdük :))

Yemekler yendi eritmek lazım birazda Yalova turundan sonra tekrar festival alana döndük.

Festival alanında öğleden sonra katılımcılar için Koca Ayak, Sulu Kask, Halat Çekme bazı eğlenceli yarışmalar tertip edilmişti.

Planlandığı gibi çok eğlenceli ve çekişmeli geçen yarışmalarda Kırıklar Motosiklet Kulübü ve İstanbul Yıldızları dikkatleri çekti ...


Bu yarışmaların akabinde egzos yarışması olduğu duyuruldu. İki grup halinde chopper ve racing motorlar ayrı ayrı değerlendirilecek. Katılımcıların motorları ile alana gelmesi istendi. İşte burası biraz daha planlı olabilirdi sanki.

Çünkü yarışmacıların motorları ile gösterilen yerden yarışmanın yapılacağı alana girmesi biraz sıkıntı oldu.

Sesi dinleyecek olan ve karar verecek kişi Celal Çakmakçı..
Daha iyi biri olmazdı zaten. Ancak ona yardımcı arkadaşların biraz dikkatli olması lazımdı. Konu ses olunca izleyenlerin tehlikeli olabilecek şekilde motorların arasına girmesi ve video çekmek için egzosların dibine kadar yanaşması biraz sıkıntı oldu. Allahtan bir sorun çıkmadı. Racing kategorisinde egzosu olmayan (susturucuyu çıkartan) bir arkadaşın kazanması da garip oldu. Celal dedeyi uyarmalıydılar. Chopper kategorisinde ise gerçekten hak eden bir ses aldı yarışmayı, ses gerçekten çok iyiydi.



Yarışmalar tamamlandı... 30 Ağustos kortejinin Saat 19:00 da yapılacağı bilgisi ulaştı ve motorlarımız için bayraklar dağıtıldı. Süper... Heyecanlıyız... Saat geldi motorlarımızı bayraklar ile süsleyip çıktık korteje ...

Mükemmel bir kortej oldu  ...
Yaklaşık 250 motosikletin katılımı ile (videodan saydığıma göre) Yalova içerisinde önümüzde çalan 10 yıl marşı eşliğinde duyarlılığımızı gösterdik.

Kortejin güvenliği için görev alan Türkiye Motosikletli Kuryeler Derneği üyelerine ayrıca teşekkür etmek lazım gelir. Emek verdiler.

Birde sanki saat olarak biraz daha erken olsaydı iyi olurdu çünkü kortejin ortalarında hava karardı. Biraz daha erken olsa Yalova halkı daha sokaklarda olur kendimizi daha da gösterebilirdik sanki.

Kortej bitti, hava karardı ...Eğlenceli dakikalar başlıyor.

Dj. Sıtkı Erkek performansa başladı. Bir sürpriz vardı 2 dansçı bayanda sahnedeydi, bekar arkadaşlar da sahne önünde :D

Güzel bir havaii fişek show geceye renk kattı.

Dansçı bayanlar çok güzel tepkiler aldı ama genelde partneri ile gelen çiftler onlar sahnedeyken çay bahçesinde zaman geçirmeyi tercih etti.

Bu gece sahne alan grupların ilki neredeyse sırf ingilizce performans ile çok hoşuma gitti desem yalan olur. Ama onlardan sonra çıkan grup ingilizce şarkılarda söylemesine rağmen kaliteli müzik yaptılar ve beğeni topladılar.


Performansların arasında sahneye çıkan Türkiye Motosiklet Platformu yönetim kurulu başkanı Zafer Fatih ÖZSOY, TMP amacı ve hedefleri ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Ve festival alanında bulunan TMP üye kulüb başkanlarını sahneye davet etti.Güzel bir birliktelik örneği gösterildi.


TMP Yönetim kurulu Başkanı Zafer Fatih ÖZSOY, TMP adına Celal Çakmakçı'ya "Motorcycle Man" plaketini takdim etti.

Grupların performanslarından sonra Dj Sıtkı Erkek yine süper şarkılar ile geceyi sonlandırdı.

Artıları eksileri ile bir Yalova Motofest daha tamamlandı. Yapanların, düşünenlerin, emek verenlerin eline sağlık. Amaç birarada olabilmek, birlikte zaman geçirebilmek. Teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.